19.1.18

CIUTAT I ESCOLA

   En el marc del programa municipal Ciutat i Escola i amb l´objecte d´impulsar el voluntariat entre els joves, l´Ajuntament de Sabadell ha iniciat un projecte que intenta donar l´oportunitat a nois i noies d´implicar-se en la realitat que els envolta. Sota la seva coordinació, una vintena d´entitats i institucions de la ciutat s´han implicat en oferir projectes d´actuació que serveixin als centres com a punt de partida per elaborar la seva proposta pedagògica. La iniciativa s´aplicarà a 3r o 4rt d´ESO a partir del curs 2019/2020. 

   Els projectes es basen en la metodologia d´aprenentatge i servei, considerada la més adequada per desenvolupar un servei comunitari, ja que l´alumnat adquireix coneixements segons les necessitats existents. Mitjançant aquestes propostes, els alumnes adopten uns valors i alhora exerceixen de ciutadans actius. 

   Per altra banda i també dins del programa Ciutat i Escola, en el marc de la solidaritat, l´ONG sabadellenca Sid Moskitia, a requeriment de diverses escoles, ja ve oferint als alumnes de primària sessions informatives de la seva tasca a Hondures, a fi que els nens prenguin consciència d´una realitat social molt diferent de la que es viu aquí.


   En aquest sentit, recentment, varis membres d´aquesta ONG hem visitat l´escola Gaudí de Sabadell, on hem passat una projecció de la regió de la Moskítia (Hondures); els seus recursos naturals, els seus mitjans de transport, característiques dels pobles, habitatges, escoles... i de les seves necessitats sobretot alimentàries, mèdiques, educatives i de tot ordre. Només cal dir que la majoria de pobles repartits per la Moskítia (en plena selva) encara no tenen ni aigua ni electricitat.

   Així, els alumnes han pogut conèixer i prendre consciència d´aquesta realitat diferent, fer moltes preguntes i després entre tot el grup-classe han fet una maqueta amb plastelina del què han vist.


  Una sessió molt enriquidora. I en seguirem fent! 


Núria Maeso Salvà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada