Crec que són ben coneguts per tothom els beneficis que aporta la música per a l´ésser humà. Actualment, professors de la Universitat Autònoma de Berlín utilitzen les cançons i les tècniques de neuroimatge per investigar exactament què succeeix al cervell humà com a conseqüència de la música i s´obra així un important camp d´investigació que pot ser utilitzat cada vegada més a nivell clínic com a eina d´intervenció per paliar el dolor, l´ansietat i la depressió.
El que és evident és que la música desperta noves emocions i guarda estreta relació amb l´ànim. En concret, el cant augmenta l´autoconsciència i el fet de cantar conjuntament en un cor de veus estreny els vincles amb els altres integrants, augmentant l´empatia i els valors col·lectius.
Per tant, formar part d´una coral és molt positiu, sobretot en edats primerenques, i una possibilitat que haurien de poder oferir totes les escoles. Així els alumnes aprendran a treballar en equip, reforçaran els valors de responsabilitat i compromís, potenciaran la intel·ligència musical, cosa que no es fa quan només s´escolta passivament una cançó i, a més a més, descobriran la seva pròpia veu i aprendran a modular-la, a part de desenvolupar l´oïda, el gust musical i el criteri musical.
I encara més, cantar en un cor de veus, com tota activitat artística, fa sentir-se bé amb un mateix, és molt divertit i et fa autènticament feliç. Una opinió compartida per tothom que vivim aquesta experiència.
Núria Maeso Salvà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada