24.11.19

LLIBRE: RECULL DE RIU DE CERDANYA de Núria Maeso i Pilar Alberti (Història)

L´any 2003, juntament amb Pilar Alberti Barberà vàrem realitzar un treball de recerca històrica sobre el poble de "Riu de Cerdanya", publicat per l´editorial Pagès Editors. Vàrem comptar amb la col·laboració de l´Ajuntament del poble, l´institut d´Estudis Illerdencs, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Túnel del Cadí.



L´objectiu de la recerca va ser recopilar totes les vessants del poble; medi natural, toponímia, orígen de les cases antigues, evolució del poblament, tradicions, orígen de l´església que no havia estat estudiada, ja que no forma part del romànic català, sinó que és anterior..., tot plegat a base d´una acurada recerca de documentació i d´un bon treball de camp.


Ara aquest llibre ha estat catalogat pels estaments públics com una obra de referència molt interessant dins de la bibliografia editada en les comarques de la Cerdanya i el Bergadà, fet que a les autores ens omple de joia, ja que és un testimoni que si no s´hagués escrit, només a base de transmissió oral i amb el pas del temps, s´hagués perdut molta informació.



  





Moltes gràcies a tothom que ens va ajudar a fer-ho possible.










Núria Maeso Salvà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada