7.4.18

BOLOGNA CHILDREN´S BOOK FAIR

   Del 26 al 29 de març passat ha tingut lloc la 55ena edició de la fira internacional del llibre infantil i juvenil de Bologna. Tot un esdeveniment de la literatura d´aquest gènere, on hi estan representats països de tots els continents amb les últimes novetats editorials. Aquest any el país amfitrió ha estat Xina.

   Fer una passejada pel recinte és tot un plaer ja que en els diferents estands es poden anar mirant i fullejant els exemplars que més ens interessin i també es poden fer contactes entre autors i editorials segons convingui.

   A part de l´exposició també hi ha tot un programa d´actes com conferències, presentacions de llibres, mostres de il·lustració... i també una representació de cultura digital, galeria d´art i música, que evidentment té molt d´atractiu.


   En l´àmbit català hi havia representació de les institucions:

- Associació d´Editors en Llengua Catalana
- Gremi d´Editors de Catalunya
- Associació Professional d´il·lustradors de Catalunya
. Institut Català de les Empreses Culturals
- Institut Ramon Llull
- Institut d´Estudis Baleàrics



   A part de nombroses editorials que publiquen en català com La Galera, Bromera Edicions, Combel Editorial... i d´altres de caire més escolar com Barcanova, Edebé, Casals...






   En conjunt, es tracta d´una fira molt gran, ben organitzada, on la creativitat sura per tot arreu i per a mi ha estat una experiència molt gratificant i font de molta informació.


 I també cal fer esment del marc on s´inscriu la fira ja que Bologna és una ciutat històrica molt bonica on es conserva el segon nucli antic medieval més gran d´Europa. Va ser colònia romana i després una ciutat amb domini pontifici i polític. També va ser un dels centres de comerç més importants d´Itàlia, gràcies als seus nombrosos canals pels quals circulava la mercaderia, canals que avui dia es troben soterrats a excepció d´un. Part dels impostos cobrats als mercaders eren usats per pagar als professors de la seva universitat, fundada l´any 1088, que encara és molt famosa i la més antiga d´Europa. Són representatives les seves torres Garisenda i Asinelli, la Piazza Maggiore, la Fontana de Nettuno i la Basílica de S. Luca que està situada a la part més alta i des d´on es divisa una magnífica ponoràmica de tota la ciutat. 





 Resumint podriem dir que, entre la visita a la "Bologna Children´s Book Fair" i la volta cultural per aquesta zona tan bonica del nord d´Itàlia, han estat uns dies de vacances de Setmana Santa ben interessants i aprofitats.




Núria Maeso Salvà






   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada