26.12.16

ANIMACIÓ INFANTIL DE NADAL; CONTACONTES

NADAL a la Creu de Barberà



   El passat dia 24 de desembre la Plataforma per la Llengua, territorial Sabadell, juntament amb l´AAVV de la Creu de Barberà, vàrem organitzar una actvitat d´animació infantil sobre el Nadal, amb molta participació ciutadana del barri.

   A l´espectacle no hi va faltar el pare Noël, tió, piscina de neu, repartiment de cartes als reis, editades en català per Plataforma per la Llengua, i sobretot un contacontes; aquest va anar a càrrec de Berta Rubio i va girar al voltant de l´hivern i de Nadal, amb variades històries i poemes, alguns del llibre "L´Arbre de les Poesies", que van captivar als nens.

   També s´hi va afegir un taller de pinta-cares que va tenir molt èxit; les màscares que més van demanar els nens van ser les de gat, de papallona, de marieta, de tortuga ninja...

 


   I tot plegat amb música i ambientació nadalenca que va configurar un matí molt participatiu i realment màgic pels nens, molt adient per ser precisament la vigília de Nadal. Una festivitat que no ha de quedar reduïda a un símbol consumista sinó una oportunitat més per viure i conèixer la nostra cultura, en un marc altruista.

   És important remarcar que l´acte va reforçar la llengua catalana en un context lúdic i festiu, donat que no s´ha de reivindicar només el seu ús en temes formals, sinó fomentar la seva utilització d´una forma espontànea, com la cosa més senzilla i normal, i com a eina de cohesió social.


   

   Un matí genial. Hagués estat bé poder arribar a més barris i completar així la tasca que ja es va fent  a l´escola.


   Nadal
-Mare, què vol dir, Nadal?
(A la boca, ni una engruna...)
-Mare, què vol dir, la pau?
(A l´entorn, tot foc i runa...)
-Mare, on són els homes bons?
(Es barallen com les feres...)
-Mare, per què no respons?
(Prou paraules mentideres!)

I la mare mira al cel
(bombarders enlloc d´Estel)
tot cercant la llum més alta.
Li fa un bes a cada galta
i, voltats de tant de mal,
fill i mare són Nadal

Joana Raspall (1913-2013)
-------------------------------------


Bones Festes!
Pau i Amor i que en el 2017 tots poguem realitzar els nostres somnis!!!



Núria Maeso Salvà
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada