3.9.16

PRESENTACIÓ - TALLER "L´arbre de les Poesies" a Bellver de Cerdanya





     Com faig habitualment des de fa algunes dècades, aquest any també he fet una estada d´estiu a la Cerdanya, al bell mig del Pirineu. Tal com ja és conegut, geogràficament és una comarca ampla, en forma de cassola, envoltada de muntanyes i situada d´est a oest, aspecte que fa que tingui moltes hores de sol. No cal dir que té un paisatge d´una bellesa excepcional, amb moltes excursions a fer, ja sigui per la banda del Cadí com per la vessant que dóna a França, amb muntanyes abruptes, molts llacs, rierols i poblets d´encís.


   Però a més, és una comarca que té una gran dinamització cultural, sobretot a l´estiu ja que es celebra la Festa Major de molts pobles, amb variades oportunitats de gaudir d´exposicions de pintura i fotografia, concerts de música, cinema a la fresca, fires d´artesania, festivals infantils... i també actes relacionats amb el llibre com contacontes, certamens literaris, recitals de poesies, presentacions de llibres...


   En aquest sentit i aprofitant la bona entesa amb l´Ajuntament de Bellver, el passat 19 d´agost a la pròpia Biblioteca de Bellver de Cerdanya vaig donar a conèixer, una vegada més, el llibre publicat per Sant Jordi, "L´Arbre de les Poesies". L´objectiu era que els nens gaudissin escoltant el conte i alguns dels poemes de l´obra, amb la motivació afegida de descobrir l´enigma amagat a cada pàgina que el propi il·lustrador, en Josep Ubia, anava dibuixant simuntàniament al seu cavallet. Seguidament es van repartir les il·lustracions fetes entre els assistents i es va muntar un taller de plàstica a base d´encaix i pintura que els nens van realitzar amb entusiasme.




  Una vetllada intensa, diferent i enriquidora pels nens i un bon complement a les moltes hores de sol, aigua i exercici a l´aire lliure que caracteritzen l´estiu.





Núria Maeso Salvà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada