24.5.16

FINAL DE CURS A LA BIBLIOTECA

   A l´acabar el mes de maig finalitzen els tallers de lectura comprensiva "Lecxit" que es porten a terme a les biblioteques. De moment aquestes sessions de lectura s´han destinat a nens de quart de primària. Ara hi ha el projecte que aquests tallers tinguin continuïtat  mentre els nens cursin cinquè i sisè, sempre que s´incrementi el nombre de tutors voluntaris.

   Amb aquesta finalitat, el 30 d´abril passat, el diari de Sabadell va publicar un article donant a conèixer aquests tallers i la seva favorable experiència, amb la intenció d´aconseguir augmentar amb escreix els 47 voluntaris que hem funcionat aquests curs.



   Si bé els tallers es basen en la lectura també s´hi fan activitats concretes d´expressió escrita per sedimentar alguns aspectes, sempre utilitzant un component lúdic, ja que s´ha de tenir clar que no es tracta de fer classes de reforç. En realitat és qüestió d´aprendre jugant, tenint com a base gaudir del món literari infantil.

   A final de curs també es realitzen activitats didàctiques conjuntes amb la resta de nens que acudeixen a la mateixa biblioteca, com poden ser murals plàstics amb aportacions de cada alumne o jocs didàctics col·lectius, tals com aparellar conceptes i paraules, mémori de dibuixos d´un conte, recitar refranys, poemes...

                                                                                                                             
   Aquest any, com a cloenda del curs, el passat dia 23 es va fer una trobada de totes les biblioteques de Sabadell participants al projecte,  juntament amb els pares, a l´auditori de la Biblioteca Vapor Badia, amb una amena xerrada d´en Carles Alcoy.

   En el seu discurs va subratllar el bon resultat d´aquest programa i va fer èmfasi en la importància de la intercomunicació personal, que també exigeix una lectura de l´interlocutor, i té una conseqüència lògica que és la necessitat de parlar. Va resumir el seu missatge en que tot es fa present gràcies a l´expressió del llenguatge, amb una frase a recordar: "la realitat es fa parlant", sinó no existeix.

   
                                                                                                                                                    .
   Núria Maeso Salvà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada